Jos olet hieman näppärä puun kanssa ja sinulla on riittävästi aikaa varata mittavaan kodinparannusprojektiin, terassi voi olla erittäin kannattava valinta. Puuterassin lisääminen puutarhaan, patiolle tai jopa talon etuosaan lisää paljon arvoa olemassa olevaan ulkotilaan. Nämä suorat linjat ja laadukkaan puun pomppiva tunne kävellessäsi ovat kaikki syyt siihen, miksi kodin omistajat kaikkialla maassa tekevät valinnan lisätä kiinteistöihinsä terassia. Mutta jos unohdat muutamia perusohjeita, tämä siivu tee-se-itse-taivaasta voi muuttua omaksi painajaiseksisi, todella nopeasti! Tässä käsittelemme ilmeisimpiä ja yleisimmät virheet, joita onneton yleismies on tehnyt viime aikoina. Suosittelemme, että kiinnität huomiota tähän artikkeliin ennen kuin lähdet kotivarastoliikkeeseen käynnistämään oma terassiprojektisi.
Naulat, pultit ja ruoste!
On todella hämmästyttävää, kun ajattelet tätä, voit roiskuttaa satoja ja jopa tuhansia laadukkaalle terassille ja sitten käyttää teräskiinnikkeitä, jotka ovat menneet loppuun mennessä! Sinun tulee aina käyttää galvanoitua teräskiinnitystä, ja vaikka ne maksavat hieman ylimääräistä, sijoituksesi on vaivan arvoinen. Ruosteinen kiinnityssarja voi aiheuttaa niin paljon tuhoa, ja jopa nämä kiiltävät uudet pultit ja naulat voivat tuhoutua vuoden tai kahden kovan käytön ja rankkojen sateiden takia.
Suunnittelulupa
Monet innokkaat kodin kunnostusfanit käyttävät pienen omaisuuden ja investoivat paljon aikaa kauneimpien olemassa olevien kansien rakentamiseen, mutta sitten tapahtuu katastrofi. Jos et saa oikeaa valtuuston tai paikallishallinnon lupaa ennen näiden pahojen poikien makaamista, he mielellään repivät rakenteen alas silmiesi edessä. Ajattele siis fiksusti ja laita paperit kuntoon, ennen kuin käytät penniäkään terassitarvikkeisiin.
Wonky-laudat
Kuulostaa hieman oudolta, mutta kaikki terassilaudat eivät ole samanlaisia! Jos valitset budjetin ja hankit paljon halpoja terassilautoja, tarkista ne ensin! Jos teet ostoksia laadukkaasta myymälästä, kuten All exterior -liikkeestä, sinulla ei todennäköisesti ole mitään hätää. Mutta edulliseen kellariasuun meneminen voi johtaa valtaviin ongelmiin, varsinkin kun rokkaat odottaen hyvitystä jo käytetyistä tavaroista.
Vuotavat katot
Okei, terassilla ei sinänsä ole kattoa, mutta jos haluat pystyttää mukavan pergolan, ne voivat näyttää melko houkuttelevilta. Mutta varmista, että et kiristä liikaa ruuveja, koska tämä voi johtaa ikäviin vuotoihin. Kumialuslevy on mukana erittäin hyvästä syystä ja ylikompensoimalla ruuvitoiminnalla vaurioitat todennäköisesti aluslevyn rakennetta ja vesi tulee mielellään mukaan juhliin!